REN HARVIEU – REVEL IN THE DRAMA

Ren Harvieu werd op 3 september 1990 in de omgeving van het Britse Manchester geboren als Lauren Maria Harvieu. Op 21-jarige leeftijd bracht ze in 2012 haar debuutplaat “Through The Night” op de markt en acht jaar later volgde pas een tweede album met het begin april verschijnende “Revel In The Drama”. De reden voor de lange pauze tussen de twee releases is te vinden in het feit dat ze eind 2011 haar rug brak bij een plotse val en een heel lange revalidatieperiode moest doormaken.

Net als bij haar eerste plaat schreef ze ook nu weer alle twaalf nummers die voor dit album werden opgenomen, weliswaar in een nauwe samenwerkingsverband met Romeo Stodart die u misschien nog wel kent als de charismatische frontman van de formatie ‘The Magic Numbers’. Het werd opnieuw een gevarieerd aanbod van indie pop en soulvolle songs op dit nieuwe album dat ze zelf als een tweede debuutplaat ervaart, een nieuw begin van haar muzikale carrière.

Uit deze nieuwe cd werden eind vorig jaar al twee songs als single uitgebracht: het op sexy wijze gebrachte “Teenage Mascara” (zie video) en de ietwat mysterieus klinkende ballad “Yes Please” waarin ze wat gelijkenissen vertoont met het werk van iemand als Lana Del Rey. Dat ze de kneepjes kent om catchy popsongs te schrijven bewijst Ren Harvieu al meteen op “Strange Thing”, de eerste track op “Revel In The Drama”.

Haar moeilijke herstelperiode na het breken van haar rug, het einde van haar lange liefdesrelatie, de breuk met haar manager en de recente verhuis van Manchester naar Londen vormen het onderwerp van de songteksten voor de pianoballad “Spirit Me Away” en de melancholische ballad “You Don’t Know Me”. Het herontdekken van zichzelf en haar gevoelens na die lange donkere periode in haar leven bezingt ze in de nummers “Tomorrow’s Girl Today” en albumafsluiter “My Body, She Is Alive”.

Ren Harvieu is ijzersterk en op haar best in de wijze waarop ze emo-ballads brengt en het nummer “Curves & Swerves” behoort daarom dan ook tot het beste werk op deze tijdloze plaat, naast het melodramatische “This Is Our Love”, “You Don’t Know Me” en “Little Raven” waarin haar aangrijpende en loepzuivere zang centraal staat. We geloven dat Ren Harvieu met “Revel In The Drama” echt terug aan het begin van een succesvolle muzikale carrière staat, zowel als zangeres en als songschrijfster.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bella Union
distr. : PIAS

video